',
',
',
',
',
',

Председател на ААФ

Лиляна Бакайоко
Aдвокат, Председател на Асоциация на адвокатите франкофони
(+359) 878 284 106
liliana.bakayoko@gmail.com

 

 
Лиляна Бакайоко е едновременно правен теоретик и правен практик. Тя е квалифицирана както в областта на френското право, така и в областта на българското право.

Лиляна Бакайоко се е дипломирала в Университет Пантеон-Асас (Париж II) (Université Panthéon- Assas (Paris II)), където през 2003 г. е защитила докторската си дисертация, „Ангажиментът в правото“ (L’engagement en droit). Тя е придобила и следдипломна квалификация по българско право в СУ „Св. Климент Охридски“.

През 2003 г., Лиляна Бакайоко е получила Сертификат за адвокатска правоспособност в Училището за професионално обучение на Адвокатските колегии към Парижки апелативен съд (École de Formation professionnelle des Barreaux de la cour d’appel de Paris (EFB)). През 2010 г. тя е придобила юридическа правоспособност и в България.

През 2011 г. Лиляна Бакайоко основава своя собствена кантора в София. Кантората оказва юридическо съдействие предимно на фирми и на частни клиенти, като комбинира изключителен професионализъм с много човешки подход и дълбоко познание както на френската, така и на българската култури.

Лиляна Бакайоко владее перфектно френски и български език, и отлично английски. Тя притежава троен професионален опит, придобит както във Франция, така и в България: в допълнение към упражняването на адвокатската си професия (като адвокат към Парижка адвокатска колегия и към Софийска адвокатска колегия), тя е преподавала право във висши учебни заведения в Париж, на френски и на английски език, в продължение на десет години. Тя е автор на книгата „Ангажиментът в правото (Индивидуализацията и Гражданският кодекс през XXI век)“ (L’engagement en droit (L’individuation et le Code civil au XXI ème  siècle)), публикувана на френски език от издателство Éditions Publibook Université, Париж, Франция.

Лиляна Бакайоко е член на Френско-българската търговска и индустриална камара, и на French-Speaking International Lawyers. Тя работи в сътрудничество с множество адвокати, някои от които са установени в България, а други – във Франция.

Адвокатската кантора на Лиляна Бакайоко предоставя юридически услуги в областта както на българското право, така и на френското право, и съдейства на клиентите си пред българските и пред френските съдилища, основно в следните области: търговско право, дружествено право, международно частно право, данъчно право, право на конкуренцията, енергийно право, право на интелектуалната собственост, гражданско право, семейно право, вещно право, потребителско право, трудово право, право на обществените поръчки, европейско право, процесуално право и арбитраж.

За повече информация, може да посетите Интернет сайта на кантората, https://avocatfrancebulgarie.com.

Black and White Premium WordPress Theme