',
',
',
',
',
',

Председател на ААФ

Лиляна Бакайоко
Aдвокат от Парижка и Софийска адвокатски колегии, Председател на Асоциация на адвокатите франкофони
(+33) 6 03 71 96 82, (+359) 878 284 106
liliana.bakayoko@gmail.com


 
 
Лиляна Бакайоко е Aдвокат от Парижка и Софийска адвокатски колегии. Тя е едновременно правен теоретик и правен практик, и е квалифицирана както в областта на френското право, така и в областта на българското право.

Лиляна Бакайоко се е дипломирала в Университет Пантеон-Асас (Париж II) (Université Panthéon- Assas (Paris II)), където през 2003 г. е защитила докторската си дисертация, „Ангажиментът в правото“ (L’engagement en droit). Тя е придобила и следдипломна квалификация по българско право в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2003 г., Лиляна Бакайоко е получила Сертификат за адвокатска правоспособност в Училището за професионално обучение на Адвокатските колегии към Парижки апелативен съд (École de Formation professionnelle des Barreaux de la cour d’appel de Paris (EFB)). Тя е положила клетва като адвокат от Парижка адвокатска колегия през 2004 г. През 2010 г. тя е станала адвокат и от Софийска адвокатска колегия.

През 2011 г. Лиляна Бакайоко e основала своя собствена кантора. Кантората оказва юридическо съдействие на френски, английски и български език, като комбинира изключителен професионализъм с подчертано човешки подход и с аналитични, иноваторски и борбени качества, които клиентите й много ценят.

Лиляна Бакайоко владее перфектно френски и български език, и много добре английски. Тя притежава троен професионален опит, придобит както във Франция, така и в България: в допълнение към упражняването на адвокатската си професия (като адвокат към Парижка адвокатска колегия и към Софийска адвокатска колегия), тя е преподавала право в престижни висши учебни заведения в Париж, на френски и на английски език, в продължение на десет години. Тя е автор на книгата „Ангажиментът в правото (Индивидуализацията и Гражданският кодекс през XXI век)“ (L’engagement en droit (L’individuation et le Code civil au XXI ème  siècle)), публикувана на френски език от издателство Éditions Publibook Université, Париж, Франция.

Лиляна Бакайоко е член на Френско-българската търговска и индустриална камара, и на French-Speaking International Lawyers. Тя работи в сътрудничество с множество адвокати, някои от които са установени във Франция, а други – в България.

Адвокатската кантора на Лиляна Бакайоко предоставя юридически услуги в областта както на френското право, така и на българското право, и съдейства на клиентите си пред френските и пред българските съдилища, основно в следните области: търговско право, дружествено право, международно частно право, данъчно право, право на конкуренцията, енергийно право, право на интелектуалната собственост, гражданско право, семейно право, вещно право, потребителско право, трудово право, право на обществените поръчки, европейско право, процесуално право и арбитраж.

За повече информация, може да посетите Интернет сайта на кантората, https://liliana-bakayoko-avocat.com/.

Black and White Premium WordPress Theme